מתכונים וטיפים

מתכונים

 מתכון של סבתא ג'ולי לאצבעות פילו במילוי גבינה ותרד טרי

מצרכים:
8 עלי פילו
מעט שמן קנולה למריחה
250 גרם גבינה כחושה
250 גרם גבינה בולגרית
2 ביצים
60 גרם קמח
25 מיליליטר שמן
20 גרם מלח
חצי ק"ג תרד טרי
שמשום/גרידת קשקבל

אופן הכנה:
1. לערבב את הגבינה הכחושה, הבולגרית, ביצה אחת, קמח, שמן, תרד והמלח למילוי אחיד.
2.על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן.                   
3. ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב העלה פילו ומגלגלים לגליל ארוך ואותו חותכים בצורה שווה ל-4 יחידות.
4. למרוח את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה ולפזר שומשום/גרידת קשקבל.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דק'.

 

 

שטרודל גבינה מתוקה ודובדבנים

מצרכים
מילית:
125 גרם גבינה כחושה
1.5 כף קמח
רבע כוס סוכר
ביצה טרופה לחלק לשני חצאים
1.5 כף שמן
שליש כוס דובדבנים שלמים
מעט גרידת לימון
תמצית וניל
קורט סוכר וניל

3 עלי פילו
שמן למריחה
רבע כוס סוכר+חצי כפית קינמון
אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. לערבב יחד את כל החומרים של המילית + חצי ביצה טרופה עד שמגיעים לתערובת אחידה.
2. לפרוס עלה פילו למרוח אותו במעט שמן ולפזר מעל מעט סוכר וקינמון וכך להוסיף את שני הדפים הנותרים.
3. לאחר שסיימנו למרוח את העלים אנו מניחים את כל המילית בראש העלים ומתחילים לגלגל אל השטרודל.
4. בסוף רצוי להעביר את השטרודל לתבנית אניגלישקייק, למרוח את השטרודל בביצה שנותרה ולאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
5. לאחר האפייה ולאחר שהשטרודל מעט התקרר רצוי לפזר מעט אבקת סוכר.

 

 

טיפים

אחרי 40 שנה של ניסיון רצוף עם בצק הפילו הבנו שכדי לעבוד איתו ישנם כמה חוקי יסוד שאותם אסור לשכוח:

  • יש עדיפות לעבוד עם בצק פילו טרי, במידה והוא קפוא יש להפשירו יממה קודם במקרר.
    טריותו של בצק הפילו נשמרת במקרר עד 10 ימים (בימי הקיץ עד שבוע) ובמקפיא עד שנה. 
  • כאשר עובדים עם הבצק חשוב מאוד לכסות אותו עם מגבת או בד על מנת שלא התייבש ויישאר גמיש.
  • את דפי הפילו צריך לשמן בין השכבות רצוי להשתמש בשמן כדי לשמור על ערך הקלורי המופחת אך ניתן גם להשתמש במרגרינה או חמאה.
  • אין צורך להפשיר מאפה פילו קפוא לפני האפייה.
  • מאחר ובצק הפילו הוא מוצר עדין כדי לחתוך אותו לפרוסות לפני האפייה.
  • במידה ורוצים לחמם מוצר אפוי מומלץ לעשות זאת בתנור או בטוסטר ולא במיקרוגל.
 

סגור לתגובות.