כתבו עלינו

דיברו עלינו – תוכניות אירוח

 

צחי בוקששתר

מישהו לבשל איתו

רפי גינת

שקר המזון

סודות מתוקים

מאפה פילו ממולא בדלעת מתוקה

 

סודות מתוקים

פשטידת פילו עם תרד וגבינה

 

 

     

ערוץ 2

לחיות טוב

     

 

כתבו עלינו – מתוך העיתונות

 "בורקס ביפו, מקדש הבורקס. כל הארץ בורקסיות בורקסיות. כאן של אמא ושם של אבא. הבורקס שכולם חיכו לו…"

"החמישייה הפותחת,חמש הבורקסיות הכי שוות בארץ….במקום הראשון, בורקס ליאון ביפו…"
(אהרוני פותח שולחן, 7 ימים,16.6.2000)

"ד"ר פילו – דעותיה הקדומות של דנה בר אל על איכויותיו הקולינריות הנחותות של הבורקס התפוגגו ברגע שכף רגלה דרכה בבורקס ליאון שביפו.

"בבורקס ליאון גיליתי שבורקס יכול להיות לא פחות מיצירת אומנות, מדובר במקום קטן וצנוע שבו עושים בורקס באהבה טהורה."
("אפשר חשבון" דנה בר-אל)

"אנו ממליצים גם לקחת קופסה מעורבת של המתוקים, כי הם באמת מושחתים."
(ליאון אלקלעי וחני פרבר)

"לא חייבים להיות מצביא על מנת להותיר אחריך מורשת, מספיק לעשות בורקס משובח."
(שרית סרדס-טרוטינו ,24 שעות)

"אפשר לומר שזה בורקס (כמעט) בריא!"
(ידיעות אחרונות 25.8.2010)

"תשכחו מצרבת – כל מאפי המקום עשויים מבצק פילו, ללא מרגרינה ומכילים 5 % שומן בלבד. שיטת מתיחת הבצק המיוחדת עוברת במשפחה שלושה דורות ובין הלקוחות שקונים כאן בצק מוכן נמנים השף חיים כהן, השף ליאון אלקלעי ומסעדת רפאל."
(מצטיין האיזור "העיר" שנת 2010)

"פה אני קונה את הפילאס. זה מהדברים שבחיים לא אדע לעשות טוב כמו לאונצ'ו ,ולכן אין סיבה לעשות את זה לבד. כמו שלא תגיד לי, בוא, נעשה בבית שיבאס .וחוץ מזה הם אנשים על הכיפאק,תענוג לקנות פה."
(סיור שווקים עם לאון אלקלעי )

"אצל משפחת ליאון לומדים לעשות בצק פילו נהדר…"
(פיליס גלזר, לאשה, 19.3.2001)

"המראה מהפנט,כדור פילו הופך תוך דקות לשמיכה דקיקה, ליאון כהן מכוסה כולו בקמח. אף פעם לא ראיתי אותו כשהוא איננו לבן כולו. ממש כמו אליהו הנביא בגלבייה הלבנה שלו."
(חיליק גורפינקל)

"אנחנו יושבים בחוץ, אוכלים בורקס טעימים עם גבינה, תרד וגבינה וגם עם חצילים, כולם חמים, טריים ופריכים. טועמים מהביצים הקשות חומות שמגיש לנו כהן, לוגמים מאייראן ונוגסים במלפפונים חמוצים טריים, פריכים ומתפוצצים מטעמי השום, שמיר ופלפל חריף."
(אהרוני – 7 ימים)

"היה משהו מאוד משפחתי, הבורקס המשובחים של ליאון נעשה מבצק פילו שקוף כנייר ,הם מגלגלים בורקס קלילים ונטולי שומן."
(רות סירקיס – מעריב.2001 15.10)

"המסעדות הפחות ידועות והיתור מוצלחות….ליאון כהן ושלושהמבניו מכינים בעבודת יד את בצק הפילו שאמא של ליאון היתה עושה…."
(העיר 28.5.1999)

"פילופוסיה, הכי כדאי לקנות פילו איפה שעושים אותו, כבר הזכרנו את בורקס ליאון?"
(על השולחן)

 

 

סגור לתגובות.